Directe Toegang Fysiotherapie

Wat betekent dat voor u?

U heeft géén verwijsbrief nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk mag u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar het hoeft in principe niet meer. En dat heeft voordelen: zo komt u gelijk bij de specialist van het beweegapparaat terecht. Zo kunt u direct beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij of zij, of één van de collega’s, in overleg met u aan de slag.

Wel heeft u een verwijzing nodig als u aan huis behandeld moet worden of als u een chronische aandoening heeft. Onder de knop aanmelden kunt u uw gegevens invullen.

Om te bepalen of u bij de fysiotherapeut op de juiste plek bent of dat u eerst nog door een arts gezien moet worden willen we u vragen deze online vragenlijst in te vullen.